fbpx

Történetem

„Gyenge adottságoktól, a gyakorlatkivitelezésig”

Az OnlineTrainingBook sztori

Szia! Balázs József vagyok, az Onlinetrainingbook alapítója.

2011 óta foglalkozom a testépítéssel. Elég gyenge fizikai adottságokkal rendelkeztem, de elhatároztam, hogy megpróbálok tenni ellene és fejleszteni fogom magam. Emiatt kezdtem el az edzést.

Le is mentem a terembe de minden kínai volt, nem igazán tudtam mit kell csinálnom. Jártam egy hónapot, majd jött a nyári szünet. Egy kis faluban laktam messze az edzőteremtől. Azon a nyáron elképesztő hiányérzetem volt edzés nélkül.

Elhatároztam hogy, szeptembertől megindulok rendesen. Így is történt. Mentem mindig. Szépen lassan elkezdtem fejlődni, és itt jött a felismerés, hogy tényleg változtathatok. A középiskolai évek alatt megszállott módjára látogattam az ottani edzőtermet.

Magával ragadott a dolog…

Pályaválasztás

Ezek után úgy döntöttem, hogy minél több ismeretet szeretnék elsajátítani, ezért  Budapestre költöztem és beiratkoztam egy edzőképző iskolába ahol nagyon sok hasznos dolgot tanulhattam meg.

Különösen kiemelném Bogárdi István Tanár Úr munkásságát. Volt olyan szerencsém hogy tanított engem. Ő a megalkotója „A test izomzatának edzése” című könyvnek. Ami egy remekmű a témában.

Majd mikor itt végeztem, jelentkeztem a Pécsi Tudomány Egyetem Testnevelő-Edző szakára, ahol 2019 júniusában államvizsgáztam.

Úgy éreztem ideje munkába állni…

Hivatás

Nem sokkal később lehetőséget kaptam hogy a Cutler Gym & Fitness Center Pécs  edzőteremben dolgozhassak.

A kezdeti nehézségek után, kezdett beindulni a dolog. Mindig megpróbáltam a tudásom legjavát adni.

Mivel a Testedzés teszi ki az érdeklődési köröm nagy részét, így törekszem rá, hogy képezzem magam a témában. Ezért közben elvégeztem pár plusz képzést is, és a jövőbeli terveim között szerepel még jó néhány.

Ezek mellett sikerült elindulni egy testépítő, és két erőemelő versenyen. Az előbbin egy harmadik, a két utóbbin egy első, és egy harmadik helyet sikerült megszerezni. 

Jelenlegi végzettségeim:

Testépítő-Edző 2013-2015

Személyi-Edző 2013-2015

Testnevelő-Edző Bsc 2019

Életmód és Táplálkozás Tanácsadó 2019

Sporttáplálkozás, Táplálékkiegészítés Tanácsadó 2019

Fasciatréning, Mobilizáció és Stretching 2021

Kinematic Taping Alaptanfolyam 2022

Hogy jött az OnlineTrainingBook ötlet?

Az első személyi edzés alkalmával rájöttem valamire. Színtisztán emlékszem a gyakorlatra. Tárogatás mellgépen. Beültem a gépbe és megmutattam a gyakorlatot, majd amikor a vendégem próbálta megcsinálni „teszem azt első alkalommal végezte” nem éppen azt láttam amit szerettem volna.

Mivel én jó pár éve jól hajtottam végre, így már el is felejtettem hogyan tanultam meg. Nem a saját, sokkal inkább egy kezdő fejével kellett gondolkodnom.

Így elkezdtem elemeire bontani a gyakorlatot. Hogyan lehetne a legegyszerűbb módon megérteni, és átadni mindezt.

Akár hiszed, akár nem, órák százait gondolkodtam egy-egy gyakorlaton.

Idővel sikerült megállapítanom pár törvényszerűséget, és sikerült kialakítanom magamnak egy más szemléletmódot, természetesen a funkcionális anatómia segítségével, ami különbséget tud tenni gyakorlat és gyakorlat között.

Ez utóbbit nagyon fontosnak tartom. Ha nem tudunk különbséget tenni, akkor hogyan választjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet?

Sokan azt mondják elég pár, minek túlbonyolítani? Ezzel pontosan elismerik azt, hogy fogalmuk sincsen a többiről.

A sokszínűségük nem véletlen alakulhatott ki, mindegyik valamiben más….

A célom megtalálni a számomra legmegfelelőbbet az adott edzéshez, az adott időben.

Hiszem ha tisztában vagyunk a miértekkel, akkor maga a folyamat is kedvezőbb lesz számunkra.